Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι θέσεις του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με αφορμή την ένταση της καταστολής και τις απάνθρωπες επιχειρήσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεις. Βρέθηκε δίπλα στους μετανάστες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από νησιά του Αιγαίου αλυσοδεμένοι, ενώ έγινε τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Προχτές, κατατέθηκε σχετική Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να σταματήσουν αυτές οι επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί και διατυπώσει θέσεις και προτάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των άμεσων προβλημάτων των μεταναστών, με γνώμονα το συμφέρον όλων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη για ανυπακοή και απειθαρχία στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Θέσεις του ΚΚΕ είναι:

1. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις μεταναστών γιατί δεν έχουν χαρτιά. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

2. Νομιμοποίηση όσων ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης κόντρα στη σχετική οδηγία.

3. Ασυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. ΟΧΙ στο φακέλωμα της Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. ΟΧΙ στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.

7. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν.

8. ΟΧΙ στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ