Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «μεγάλη γρίπη»

Τώρα η «νέα γρίπη» κυκλοφορεί και σε ...βιντεοπαιχνίδι! Με την υπογραφή ειδικών απ' το Ιατρικό Κέντρο «Ερασμους» στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ονομάζεται «Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΡΙΠΗ».

«Η ισπανική γρίπη του 1918 υπολογίζεται πως προκάλεσε πάνω από 40.000.000 νεκρούς» αναφέρει ένα μικρό εισαγωγικό σημείωμα για να ανέβει πιο γρήγορα η αδρεναλίνη και ο παίχτης καλείται να αντιμετωπίσει τους επικίνδυνους ιούς μίας γρίπης αντιμετωπίζοντας την αρρώστια όχι σαν πρόβλημα που αφορά, ταλανίζει και ενίοτε σκοτώνει ανθρώπους, αλλά σαν ζήτημα οικονομικής διαχείρισης με μάξιμουμ προϋπολογισμό 2 δισ. στερλίνες.

Με κριτήριο, λοιπόν, τα χρήματα και όχι με άξονα το γενικό καλό, ο παίχτης μαθαίνει σύντομα πως οι αποφάσεις, όπως το κλείσιμο σχολείων, θεάτρων και επιχειρήσεων, στοιχίζει σε χρήμα. Ομως το θέμα είναι τι κοστίζει λιγότερο ή τι μπορεί να λύσει το πρόβλημα; Εξυπακούεται πως η πρόσβαση σε δωρεάν λαϊκά συστήματα Υγείας δεν συμπεριλαμβάνεται ως επιλογή στο παιχνίδι της «Μεγάλης Γρίπης». Εκεί, όπως πάντα στον καπιταλιστικό κόσμο, τα πάντα κοστολογούνται με βάση το κέρδος... Η αξία της ζωής έρχεται πάντα δεύτερη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ