Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η σωτηρία της ψυχής και με πλαστικό χρήμα

Τα πλήθη συρρέουν στους ναούς αναζητώντας απαντήσεις, λύσεις, ελπίδα, παρηγοριά και κυρίως φυγή από το φόβο του θανάτου, από τις ενοχές, από τα συναισθηματικά κενά, από τον πόνο της ύπαρξης... Δοξάστε τον κύριο και θα λυτρωθείτε φωνασκούν οι ιερωμένοι στο τέλος της λειτουργίας και οι πιστοί υμνώντας διακατέχονται από ευδαιμονία.

Μετά βγαίνει ο δίσκος. Ουκ ολίγες φορές οι πιστοί κοκκινίζοντας αποφεύγουν να καταβάλλουν τον οβολό τους ψελλίζοντας: «δεν έχω επάνω μου χρήματα», γεγονός τις περισσότερες φορές άκρως αληθινό.

Για τους πιστούς όμως της Κόστα Ρίκα οι δικαιολογίες αυτές τελείωσαν πλέον. Η σωτηρία της ψυχής έχει και αντίτιμο έστω και με πλαστικό χρήμα.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο Σαν Χοσέ ανακοίνωσε ότι από το Σεπτέμβριο, σε αρκετούς ναούς θα γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες για να διευκολύνονται οι πιστοί στην καταβολή των όποιων δωρεών «θέλουν» να κάνουν. Μάλιστα τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έσπευσαν να διευκολύνουν δύο τράπεζες οι οποίες προμήθευσαν τους ναούς με μηχανήματα ανάγνωσης και χρέωσης πιστωτικών καρτών, για εκτεταμένη δοκιμή της αποδοχής δωρεών μέσω αυτών, σε 13 από τις 110 ενορίες της αρχιεπισκοπής της πρωτεύουσας.

Ως συνήθως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καινοτομεί όσον αφορά τις μπίζνες. Σε καιρούς κρίσης καθώς φαίνεται πρωτοπορεί για άλλη μία φορά λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της κερδοφορίας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ