Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζούγκλα...

«Είμαι Χριστιανός και έχω τεράστια πίστη, αλλά αν ο Χριστός σταυρωνόταν και πάλι ένοχος θα ήταν ο Γουάλας Σόουζα» δήλωσε ενώπιον της τοπικής Βουλής της Αμαζονίας ο βραζιλιάνος τηλεοπτικός παρουσιαστής και βουλευτής, Γουάλας Σόουζα, ο οποίος κατηγορείται ότι διέταζε δολοφονίες και έστελνε πρώτος τα τηλεοπτικά του συνεργεία στον τόπο του εγκλήματος για να έχει την αποκλειστικότητα της είδησης και να ανεβάζει τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του, που ήταν αφιερωμένη στην εγκληματικότητα...

Ο Σόουζα μάλιστα ήρθε και πρώτος σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη του τοπικού Κοινοβουλίου της Αμαζονίας, με ατζέντα την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας». Εντούτοις, τα ερωτηματικά συνέχεια πλήθαιναν πως η εκπομπή του που είχε τον τίτλο «Ελεύθερο Κανάλι» και η οποία ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια κατόρθωνε πάντα να μεταφέρει στους τηλεθεατές σκηνές από διάφορα εγκλήματα πριν ακόμη φθάσει η αστυνομία. Πέρυσι συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του παρουσιαστή και αποκάλυψε ότι είχε όντως είχε διαπράξει τη δολοφονία αλλά κατ' εντολή του Σούοζα.

Ο 26χρονος γιος του Σόουζα, Ραφαέλ, παραγωγός της εκπομπής και ανακατεμένος με τα καρτέλ των ναρκωτικών, κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, οπλοκατοχή και δολοφονίες. Οσο για το διάσημο τηλεπαρουσιαστή από τη «ζούγκλα» του Αμαζονίου, αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες η εμπορία ναρκωτικών και η οπλοκατοχή, ωστόσο απολαμβάνει ασυλίας λόγω του πολιτικού του αξιώματος. Προφανώς στην «οικογενειακή επιχείρηση» μπήκε λουκέτο, όμως ο μηχανισμός εκμαυλισμού που λέγεται τηλεόραση θα βρει πολύ σύντομα επάξιους αντικαταστάτες της «εταιρείας δολοφόνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ