Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαχμούντ Αμπάς

Με την επανεκλογή του Μαχμούντ Αμπάς στην ηγεσία της οργάνωσης ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Φατάχ, την περασμένη βδομάδα. Παρά το γεγονός ότι τα 15 από τα 23 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Οργάνωσης είναι νεοεκλεγέντα στελέχη, γεγονός που χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως «σαρωτική αλλαγή», στις τάξεις της Φατάχ, στην πραγματικότητα η επαναβεβαίωση της ηγεσίας του Μ. Αμπάς δεν αφήνει περιθώρια αναθεώρησης στο πολιτικό της Πρόγραμμα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της Φατάχ κάθε άλλο παρά ενθουσιώδεις αντιδράσεις προκάλεσαν στις τάξεις του παλαιστινιακού λαού. Πέρα από κάποιους «αισιόδοξους» για «την έναρξη μίας νέας σελίδας στην ειρήνευση της περιοχής», γεγονός παραμένει ότι η πλειοψηφία των Παλαιστινίων εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Φατάχ δεν έχει τη δυνατότητα να ηγηθεί ουσιαστικών αλλαγών και εξελίξεων στο Παλαιστινιακό. Αλλωστε, η οργάνωση δεν έχει καταφέρει όπως όλα δείχνουν να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των Παλαιστινίων, μετά τις κατηγορίες σε βάρος των στελεχών της για διαφθορά αλλά και της αναγνώρισης του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τη γενικότερη στάση της στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη νίκη της Χαμάς στις εκλογές του 2006 και τον πόλεμο που ακολούθησε.

Θύμα παραμένει ο παλαιστινιακός λαός με το αίτημά του για ανεξάρτητη πατρίδα να παραμένει στη σφαίρα του απραγματοποίητου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ