Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Τζιτζικώστα - Ρ. Τζόνσον

Συνάντηση με τον γερουσιαστή Ρον Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκής και Περιφερειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, και του γενικού προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Ο Απ. Τζιτζικώστας παρουσίασε την 83η ΔΕΘ ως την αφετηρία ενός δρόμου συνεργασίας σε επιχειρηματικό - επενδυτικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, αλλά και αντίστοιχα της αμερικανικής πολυεπίπεδης παρουσίας στη χώρα μας. Και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες για νέες επενδύσεις στον τουρισμό, την Ενέργεια, την αγροτική παραγωγή, την καινοτομία και άλλους τομείς.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε επισκεφθεί τα Σκόπια, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, και κάλεσε τους ψηφοφόρους, στο επερχόμενο δημοψήφισμα, να υποστηρίξουν τη συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας τους, που θα ανοίξει τον δρόμο για ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, είχε πει πως «οι συνθήκες είναι όπως πρέπει για επενδύσεις» στη χώρα μας, πως «υπάρχουν τόσα εκατομμύρια δολάρια προς επένδυση ανά τον πλανήτη που αναζητούν μια καλή "εστία" και η Ελλάδα πρέπει να είναι μια τέτοια καλή "εστία"». Και είχε τονίσει με νόημα ότι η Ελλάδα χρειάζεται «κάτι περισσότερο από τον τουρισμό στην οικονομία», υποδεικνύοντας πως η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών που ενδυναμώνεται «μπορεί επίσης να φέρει δολάρια στην οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ