Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Ιστορία του λαού δεν σβήνεται, όσα μνημεία κι αν βεβηλώσουν

Φασιστοειδή χτύπησαν για άλλη μια φορά μνημείο αγωνιστών του ΔΣΕ, αυτή τη φορά στον Αίνο της Κεφαλονιάς, στη θέση Αγιος Ελευθέριος. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικά χρόνια είχαν βεβηλώσει την προτομή του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, Γεράσιμου Γρηγοράτου (Αστραπόγιαννος), στο νεκροταφείο Ζερβάτων στην Κεφαλονιά.

Το μνημείο στον Αίνο στήθηκε τον Ιούλη του 2016, με αφορμή τα 70 χρόνια της ίδρυσης του ΔΣΕ, τιμώντας παράλληλα το παρτιζάνικο τμήμα του στην Κεφαλονιά, το οποίο σε αυτό ακριβώς το σημείο έδωσε την πρώτη του μάχη στις 8 Φλεβάρη 1947, η οποία ήταν και νικηφόρα.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ σημειώνει: «Η λύσσα τους για την καταστροφή του μνημείου δένει γάντι με την έχθρα που έχουν απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και βέβαια απέναντι στο ΚΚΕ.

Είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, που ο ρόλος τους ήταν ξεκάθαρα να πνίξουν στο αίμα τον κόσμο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που με τον ηρωικό του αγώνα σήκωσε όλο το βάρος για την απελευθέρωση από τους κατακτητές.

Είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι των εγκληματικών συμμοριών που δρούσαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, καθώς και μετά την απελευθέρωση, προκειμένου η αστική τάξη να εδραιώσει την εξουσία της στην Ελλάδα, έχοντας την αμέριστη στήριξη της ντόπιας πλουτοκρατίας και των πολιτικών εκπροσώπων της, καθώς και την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό από τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους.

Και τότε αλλά και στις μέρες μας θα είναι το τσιράκι των πλουτοκρατών, η σιδερένια γροθιά του συστήματος απέναντι στους κομμουνιστές και το εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να τσακίσει κάθε ριζοσπαστικό αγώνα. Γι' αυτό και σήμερα είναι ανάγκη για το σύστημά τους να καταστείλουν κάθε αντίσταση του λαού απέναντι στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της "μετά μνημονίων" εποχής».

Η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να «καταδικάσει αυτήν την ενέργεια των θρασύδειλων φασιστοειδών και να τους ρίξει στο περιθώριο, που άλλωστε σε αυτό ανήκουν, απομονώνοντάς τους σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ(24/8/2018)
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο για τους 65 εκτελεσμένους(19/10/2017)
Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ(26/7/2016)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών(25/10/2003)
Μνημείο - σύμβολο για τους αγώνες του λαού μας(20/8/1999)
Ενας δρυμός χωρίς φύλακα(28/8/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org