Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Χρήστο Καπνιά

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρήστο Καπνιά, που πέθανε σε ηλικία 59 ετών, και κηδεύτηκε την Κυριακή στο Λιτόχωρο Πιερίας, είπαν σύντροφοι, συγγενείς, συναγωνιστές, συνάδελφοι και φίλοι.

Η ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον γιο του, σ. Κωστή Καπνιά, και τη γυναίκα του Νίκη Τσιμούρα.

Ο Χρήστος Καπνιάς από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, που το υπηρέτησε από διάφορες χρεώσεις. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Η ΚΟ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως εκπαιδευτικός υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συναδέλφων του και όλων των εργαζομένων, μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Υπήρξε ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για το δίκιο της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την καλυτέρευση της ζωής του λαού, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ηταν σεμνός, ανιδιοτελής, με ήθος και συνέπεια, όπως ταιριάζει στους γνήσιους λαϊκούς αγωνιστές, στους κομμουνιστές, και πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ. Πάλευε με σθένος για τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε κάλεσμα του ΚΚΕ ήταν πάντα εκεί».

  • Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας, εξαίροντας την κληρονομιά που αφήνει ο Χρ. Καπνιάς στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org