Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φτώχεια και εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η «νέα εποχή» της κυβέρνησης

Για το μύθο περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» και «νέας εποχής», στα οποία αναφέρθηκε χτες στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η "νέα εποχή" που εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας είναι η διατήρηση των 700 μνημονιακών νόμων, δέσμευση που έδωσε και εδώ, η εποπτεία διαρκείας της ΕΕ, τα ματωμένα υπερπλεονάσματα δεκαετιών, η χρηματοδότηση και οι φοροαπαλλαγές για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα ψίχουλα "σε βάθος τετραετίας" είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους και μηδενίζονται από τη σκληρή φορολογία, τη νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Αποδεικνύεται ότι δίκαιη ανάπτυξη στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα δεν υπάρχει, ότι η ΕΕ μόνο χειρότερη γίνεται για τους λαούς.

Το "μέλλον της ΕΕ" είναι οι κούφιες Συλλογικές Συμβάσεις, που στην Ελλάδα αφήνουν απ' έξω το 90% των εργαζομένων κι όσους δουλεύουν για 300-400 ευρώ, με την ανεργία και την ευέλικτη εργασία στα ύψη, μέσα στην εργασιακή γαλέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι οι δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Είναι οι απελάσεις μεταναστών ή ο εγκλωβισμός τους στα νησιά. Η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου είναι που τροφοδοτεί τις ακροδεξιές δυνάμεις, για αυτό είναι απάτη το ψευτοδίλημμα "προοδευτικοί εναντίον συντηρητικών".

Το "όραμα" του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Το μόνο που έχει να προσφέρει στο λαό είναι διαιώνιση της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και μεγαλύτερους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, την προώθηση επικίνδυνων συμφωνιών όπως αυτή των Πρεσπών που βάζουν τους λαούς της περιοχής σε νέες περιπέτειες.

Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Παλεύει για κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κι αυτά μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να τα επιβάλλει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ