Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεσκεπάζονται τα κούφια κυβερνητικά λόγια για δήθεν «προστασία της εργασίας»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την κήρυξη της απεργίας στην «Cosco» ως παράνομης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που κηρύσσει την απεργία των εργατών στην επιχείρηση της "Cosco" - στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο Ν. Ικόνιο - παράνομη, αξιοποιώντας πρωτοφανείς ανυπόστατους ισχυρισμούς, ότι δεν είχε προηγηθεί δημόσιος διάλογος.

Η απόφαση αυτή είναι ευθεία αμφισβήτηση συνολικά του δικαιώματος της απεργίας. Η επιδίωξη της εργοδοσίας να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων μεθοδεύσεων, όπως η δημιουργία εργοδοτικού σωματείου και οι τραμπουκισμοί σε βάρος συνδικαλιστών.

Ολα αυτά δείχνουν πόσο κούφια είναι τα κυβερνητικά λόγια για τη δήθεν "προστασία της εργασίας" και αποδεικνύουν ότι η μεταμνημονιακή εποχή δεν θίγει το αντιδραστικό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η επιθετικότητα της εργοδοσίας και του αστικού κράτους, σε βάρος των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org