Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πάτρα, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πραγματοποίησαν χτες, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας, το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών και η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία, «μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις ανάλογα με την ειδικότητα. Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός στο μεροκάματο με βάση την ηλικία. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ