Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
Να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων στη «PHARMALUX»

Αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, η επιχείρηση αποχώρησε αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους

Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων της «PHARMALUX», απαιτεί από την κυβέρνηση το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αξιοποιήσει κάθε μέσο και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Οπως καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο, «η εργοδοσία της "PHARMALUX", όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες εταιρείες του κλάδου, αξιοποίησε το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν διαθέσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, για να αποχωρήσει συντεταγμένα, αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

«Ολο το προηγούμενο διάστημα», υπενθυμίζει το Συνδικάτο, «από την εκδήλωση της κρίσης, η εργοδοσία της συγκεκριμένης εταιρείας, πατώντας στους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είχε προχωρήσει δύο φορές σε μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων, σε προσλήψεις νέων εργαζομένων με τον κατώτατο μισθό και σε ταυτόχρονες απολύσεις παλαιότερων εργαζομένων. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα της εταιρείας και αναπαράγοντας τα ιδεολογήματα ότι "είμαστε μια οικογένεια", "εδώ είμαστε καλά, κοιτάξτε τι γίνεται έξω στην αγορά" κ.λπ., κατάφερε να πείσει τους εργαζόμενους να συμβιβαστούν».

«Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται...»

Το Συνδικάτο από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να αντισταθούν σε αυτά τα ιδεολογήματα και τις πιέσεις της εργοδοσίας. «Από τις εξελίξεις», υπογραμμίζει, «επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι ούτε οικογένεια είναι οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες, ούτε κοινά συμφέροντα έχουν. Το μοναδικό κριτήριο των εργοδοτών είναι το κέρδος τους και όχι οι δικές μας ανάγκες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, παρόλο που οι εργαζόμενοι "έβαλαν πλάτη", η εργοδοσία της "PHARMALUX" "δεν το αναγνώρισε" ούτε υπολόγισε τις ανάγκες τους και προχώρησε στο λουκέτο όταν έκρινε ότι ήταν επιβεβλημένο για αυτήν».

Σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «έξοδο από τα μνημόνια», το Συνδικάτο επισημαίνει: «Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται: Εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, συχνά απλήρωτοι για μήνες. Την ίδια στιγμή που οι εργοδότες προσπαθούν με το κλείσιμο των εταιρειών να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Στον κλάδο έχουμε δει άλλωστε να κλείνουν ή και να αναδιαρθρώνονται επιχειρήσεις, αφήνοντας εργαζόμενους στο δρόμο κατά την περίοδο της ύφεσης και στη φάση της ανάπτυξης. Οι απολύσεις και η ανεργία είναι η καύσιμη ύλη για την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό που μας προβάλλουν ως υπέρτατο αγαθό του συστήματος».

«Οι εργαζόμενοι έχουμε όπλο μας τον αγώνα και την αλληλεγγύη και με αυτά θα πορευτούμε», τονίζει το Συνδικάτο, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της «PHARMALUX».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org