Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Προσχεδιασμένη» η σύλληψη των «2» στην Αδριανούπολη

Για «προγραμματισμένη και προσχεδιασμένη» ενέργεια, που έγινε με εντολή του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real» και αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση τους τελευταίους 5,5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτησή τους είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο», σημείωσε, δείχνοντας επί της ουσίας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως εγγυητή το ΝΑΤΟ και τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που εδώ και 5,5 μήνες «νίπτει τας χείρας του» για την υπόθεση, η οποία εντάσσεται άλλωστε στο ευρύτερο ιμπεριαλιστικό παζάρι με την Τουρκία.

Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας τόνισε: «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν πράξη την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή με τους "8". Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ