Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
Απαιτεί άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους στη Δυτική Αττική

Την ανάγκη για άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στη Δυτική Αττική και την πλήρη αποκατάστασή τους έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων, την περασμένη Τρίτη, η «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Κινέτα και παρά το αίτημα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», στην ημερήσια διάταξη δεν συμπεριλήφθηκε σχετικό θέμα. Αντιθέτως, το ζήτημα τέθηκε σε συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, με τη δημοτική αρχή να αρκείται στην ενημέρωση γύρω από όσα έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αλλά υιοθετήθηκε ένα γενικόλογο «ψήφισμα αλληλεγγύης» σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική. Παίρνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντώνης Χοροζάνης υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους πρέπει να εκφραστεί με συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση, την προστασία και την αποκατάστασή τους.

Πάνω από 400 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά, ανάμεσα στα οποία γύρω στα 250 υπολογίζεται ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Στο φόντο αυτό, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καλέσει σε σύσκεψη τους κατοίκους και τους συλλόγους της Κινέτας σε σύσκεψη αύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, με στόχο τη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων και την οργάνωση πρωτοβουλιών για τη διεκδίκησή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαίωση της υποκρισίας (7/9/2018)
Να παρθούν τώρα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων και δημιουργίας υποδομών για την προστασία του λαού (29/8/2018)
Πολλά ερωτήματα για τις ανακατασκευές και επισκευές των σπιτιών στα καμένα (10/8/2018)
Απ' το σπόρο της αλληλεγγύης να φυτρώσει μαχητική διεκδίκηση (7/8/2018)
Ενταση της αλληλεγγύης, κάλεσμα διεκδίκησης για τους πυρόπληκτους (31/7/2018)
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες (28/7/2018)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org