Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο νησί

Τη Χίο επισκέφτηκε για μία ακόμα φορά τις προηγούμενες μέρες ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, όπου είχε συνάντηση με τη δημοτική αρχή, ενώ επισκέφτηκε και το hot spot της ΒΙΑΛ. Την ανάγκη για επαγρύπνηση του χιώτικου λαού, καθώς και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, υπογραμμίζει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει:

«Για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός πρέσβης επισκέπτεται τη Χίο, τη στιγμή που πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ σουλατσάρουν γύρω από το νησί.

Πέρυσι το Μάιο, σε σχόλιό της, η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ ζήτησε την άμεση ενημέρωση του χιώτικου λαού από όσους έσπευσαν να τον συναντήσουν, για το περιεχόμενο της επίσκεψης. Ενημέρωση που δεν έγινε ποτέ.

Οπως και τότε, η συνάντηση του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με τον δήμαρχο Χίου και η επίσκεψή του στο hot spot της ΒΙΑΛ προκαλούν σοβαρά ερωτήματα. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το τι συζητιέται και γιατί αποκρύπτεται.

Οταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, μετατρέπει τη χώρα σε σημαιοφόρο των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή...

Οταν είναι σε εξέλιξη η σύγκρουση ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων, με την τουρκική επιθετικότητα παρούσα και μάλιστα με την ανοχή, αν όχι τη στήριξη των ΗΠΑ...

Οταν μετατρέπουν την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, με βάσεις, ακόμα και πυρηνικά όπλα, και πάντα με ορατό τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής, τότε οφείλονται εξηγήσεις.

"Τι δουλειά έχει (και πάλι...) η αλεπού στο παζάρι"; Κανείς δεν είναι αφελής. Ο χιώτικος λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, γιατί τίποτε το θετικό για τα συμφέροντά του δεν κρύβεται πίσω από τέτοιες επισκέψεις».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org