Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Μνημείο κυβερνητικής αναλγησίας και νέων επιβαρύνσεων των ασθενών

Νέο χτύπημα, σε συνέχεια των αντιλαϊκών αλλαγών που ήδη προωθεί η κυβέρνηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προσθέτοντας επιπλέον «κόφτες» και υποβαθμίζοντας παραπέρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έρχεται να δώσει η απαράδεκτη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς (γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους), τους βασικούς άξονες της οποίας ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τις συγκεκριμένες εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το σημερινό (σ.σ. χτεσινό) δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς αποτελεί μνημείο αναλγησίας και νέων επιβαρύνσεων των ασθενών ακόμα και για τις υποτυπώδεις ιατρικές εξετάσεις στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας:

-- Ολοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι) σε κατ' οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξολοκλήρου τη δαπάνη της επίσκεψης.

-- Ολοι οι ασφαλισμένοι που θα επισκέπτονται το ιατρείο εκτός του προβλεπόμενου 4ώρου ημερησίως, επίσης θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη. Επαναλαμβάνεται δηλαδή με άλλον, ΣΥΡΙΖΑίικο τρόπο, η προηγούμενη ρύθμιση της ΝΔ με το πλαφόν των 200 επισκέψεων που εξαντλούνταν τις πρώτες 5 - 10 μέρες και οι ασθενείς εξαναγκάζονταν να πληρώνουν.

-- Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως, δηλαδή βαφτίζουν "εξέταση" το χρόνο για τη συνταγογράφηση, που και αυτή έχει καθιερωθεί να είναι επί πληρωμή. Ρύθμιση που περισσότερο μοιάζει με χρονοχρέωση σε δημοτικό πάρκινγκ παρά με υπηρεσία Υγείας.

"Πριν αλέκτορα φωνήσαι" περί τέλους των μνημονίων, περί "αλλαγής κλίματος υπέρ του Δημοσίου" και της "μεγάλης τομής στην ΠΦΥ", η κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι η αντιλαϊκή της πολιτική δεν έχει πάτο. Αποτελεί βελτιωμένο αντίγραφο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι οι πρώτοι διδάξαντες.

Το λόγο έχει το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οι ασθενείς, οι λαϊκές οικογένειες, να πετάξουν στα σκουπίδια αυτήν την πολιτική, της κυβέρνησης και όλων όσοι την υποστηρίζουν.

Να επιβάλουν με τον αγώνα τους αυτό που δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Ενα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, απολύτως δωρεάν, χωρίς πλαφόν και περικοπές. Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δράση στην Υγεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...και η ουσία(2017-08-22 00:00:00.0)
Απειλεί για εφαρμογή του πλαφόν στη συνταγογράφηση(2014-07-10 00:00:00.0)
Απειλούν με αναστολή της σύμβασης από 20 Αυγούστου(2012-08-08 00:00:00.0)
Προάγγελος για τα χαράτσια σε ασθενείς και ασφαλισμένους(2011-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ