Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Παρέμβαση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Eurodrip»

Από τη χτεσινή παρέμβαση των συνδικάτων στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα
Από τη χτεσινή παρέμβαση των συνδικάτων στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα
Παρέμβαση στο εργοστάσιο της «Rivulis - Eurodrip» στα Οινόφυτα πραγματοποίησαν χτες συνδικάτα της Αττικής, της Εύβοιας και της Βοιωτίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο επιχειρησιακό Σωματείο και τους εργαζόμενους.

Τα συνδικάτα απαίτησαν: Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων, μελών του Σωματείου Εργαζομένων στη «Eurodrip» και της Διοίκησής του. Να παρθούν άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Να σταματήσουν η τρομοκρατία και η παρεμπόδιση της συλλογικής δράσης του Σωματείου και των εργαζομένων από την εργοδοσία, η οποία επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Στο μεταξύ, στα δεκάδες συνδικάτα που έχουν ήδη εκφράσει με ψηφίσματα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους, προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), το Σωματείο Εργαζομένων «Boehringer» και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Επιπλέον, με ανακοίνωσή του το Αυτόνομο Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων - Γεωργίας - Καπνών - Υδρευσης Σερβίας προστέθηκε στα συνδικάτα από διάφορες χώρες που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της «Eurodrip», ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ.

«Καλούμε τα συνδικάτα να εντείνουν την έκφραση αλληλεγγύης με όλους τους τρόπους, για να μην περάσει το χτύπημα εναντίον του Σωματείου και η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Καλούμε τους εργαζόμενους της "Rivulis - Eurodrip" να δυναμώσουν την ενότητά τους και την πάλη τους. Οι εργαζόμενοι της "Rivulis - Eurodrip" στον αγώνα τους δεν είναι μόνοι τους», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ