Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ενέργεια

Απεργιακή κινητοποίηση από χτες Πέμπτη μέχρι και αύριο Σάββατο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ, ενώ απεργίες τις ίδιες μέρες πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ASPROFOS, DIAXON. Στο πλαίσιο της χτεσινής, πρώτης μέρας της απεργίας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις των εργαζομένων στις πύλες των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Θεσσαλονίκης.

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ καλεί σε συμμετοχή στην τριήμερη απεργία και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τη λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζει το σημερινό σχήμα των ιδιωτικοποιημένων ΕΛΠΕ.

Οπως επισημαίνει, «βρισκόμαστε μπροστά σε μια απεργία, αίτημα της οποίας είναι "Οχι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ". Συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικοί φορείς που έσπρωξαν βήμα - βήμα την ιδιωτικοποίηση των Πετρελαίων (και του Ενεργειακού κλάδου γενικότερα) καλούν τώρα σε αγώνα, την τελευταία στιγμή πριν από την τελευταία πράξη του έργου, που οι ίδιοι σκηνοθέτησαν. Τα αιτήματα της πλειοψηφίας του Σωματείου δεν στοχεύουν το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η στρατηγική της ΕΕ για τη λεγόμενη "απελευθέρωση της Ενέργειας". Αντίθετα, συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, σκορπώντας αυταπάτες περί προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια!».

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» καλεί τους εργαζόμενους σε πάλη για: Αποκλειστικά δημόσιο φορέα Ενέργειας που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της εργολαβοποίησης, ίση αμοιβή για ίση εργασία. Οχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. Προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ