Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Δεν πέρασε η προσπάθεια ακύρωσης του Συνεδρίου και της νέας Διοίκησης

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της γνωστής ομάδας εργοδοτικών συνδικαλιστών να ακυρώσουν την εκλογή της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και να ανακόψουν την αλλαγή ρότας του ΕΚΠ, μακριά από την υποταγή στο κεφάλαιο, καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο Πατρών.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΚΠ υπογραμμίζει τα εξής:

«Η προσπάθεια της γνωστής ομάδας Νικολάου - Καραγεωργόπουλου να ακυρώσει επί της ουσίας την εκλογή της νέας Διοίκησης, τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, δεν πέρασε. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών απέρριψε τα ασφαλιστικά που είχαν καταθέσει. Από τις 17 Ιούνη 2018, υπάρχει νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες, όπως ακριβώς ορίζει το καταστατικό μας.

Είναι ολοφάνερο ότι η συγκεκριμένη ομάδα, χέρι - χέρι με τους εργοδότες και άλλους μηχανισμούς προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη νέα Διοίκηση. Τους ενοχλεί η αλλαγή σελίδας στο ΕΚΠ, τους βάζει εμπόδια στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που υπηρετούν πιστά για να περνά ανεμπόδιστα η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι εμπόδιο στις απαιτήσεις των εργοδοτών στην περιοχή μας. Τους ενοχλεί ότι μετά από δεκαετίες υπάρχει μια Διοίκηση που οργανώνει την απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, που υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους. Γι' αυτό επιτίθενται βρώμικα και λυσσαλέα, εξαπατούν με ψεύδη ορισμένους ακόμα συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Στην ουσία τις δικές τους παρανομίες και απάτες προσπαθούν να κρύψουν, ότι είναι και οι ίδιοι εργοδότες, όπως ο κύριος Καραγεωργόπουλος με τεράστια μετοχικά κεφάλαια στην εταιρεία "Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ".

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πτοούμαστε, δεν κάνουμε πίσω. Συνεχίζουμε με δύναμη και τόλμη για ένα Εργατικό Κέντρο στήριγμα όλων των εργατοϋπαλλήλων της περιοχής μας. Εξω οι νόθοι και οι εργοδότες από τα σωματεία και το ΕΚΠ.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, τα σωματεία - μέλη του ΕΚΠ, σε αγώνα και συσπείρωση γύρω από τη νέα Διοίκηση. Μπορούν σήμερα με τη δράση τους να υπερασπιστούν τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις αποφάσεις μας, την ίδια τη λειτουργία του ΕΚΠ. Να υπερασπιστούν την πολύμηνη μάχη που δώσαμε για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, να ξεμπερδέψει από τη νοθεία και τις παρατυπίες, να σταματήσει να είναι σύμμαχος των αφεντικών.

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλες τις διοικήσεις των Σωματείων, στους εργαζόμενους. Μόνο με συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας. Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία που συνεχίζουν την αντεργατική επίθεση.

Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Ολοι στον αγώνα! Ούτε ώρα χαμένη! Πρώτη μάχη η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας στις 15 Ιούλη. Δίνουμε δυναμικό "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ