Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της PDS

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της PDS στις 25/6
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της PDS στις 25/6
Σε νέα στάση εργασίας (8 π.μ. έως 12 μ.) την Τετάρτη 17/7 και κινητοποίηση κατά τη συνάντηση του Σωματείου με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «PD Services», συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας στις 23 Ιούλη (1 μ.μ. έως 5 μ.μ.) και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη 1.30 μ.μ., όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση, ενώ τις προηγούμενες μέρες προγραμματίζονταν Γενικές Συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι της PDS και το επιχειρησιακό τους Σωματείο παλεύουν ενάντια στις μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία στοχεύει να τους ξεφορτωθεί για να μειώσει το λεγόμενο «μισθολογικό κόστος», σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο «Agenda 2020». Στην κατεύθυνση αυτή, η τράπεζα πούλησε το 50,1% της PDS στην εταιρεία ICAP, μία από τις δραστηριότητες της οποίας είναι να «ενοικιάζει» εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις. Η πώληση, όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής,«ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί εκτός τράπεζας τους πάνω από 300 διάσπαρτους συναδέλφους που κάνουν τραπεζικές εργασίες» και δουλεύουν μέχρι και 18 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κινητοποίηση των εργαζομένων της PDS και η μαζική τους συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε το κλαδικό σωματείο στις 25 Ιούνη έστειλαν σαφές και ηχηρό μήνυμα προς τη διοίκηση της "Πειραιώς" και την κυβέρνηση πως δεν θα ανεχτούμε να βάλουν χέρι στα δικαιώματά μας. Η διοίκηση της "Πειραιώς" δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από νομικά ζητήματα για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της PDS και απαιτούμε τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εκατοντάδες εργαζομένους της PDS και να τους εντάξει άμεσα στο κύριο προσωπικό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να "νίπτει τας χείρας της" επανειλημμένως, δήθεν ότι πρόκειται για μία επιχειρηματική απόφαση της "Πειραιώς", και απαιτούμε να πάρει θέση και να διασφαλίσει για τους συνάδελφους της PDS ότι δεν θα δεχτούν καμία μισθολογική μείωση, καμία μείωση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καμία μετακίνηση σε άλλα καθήκοντα».

Απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με το νομοσχέδιο που ψήφισε, με «ρυθμίσεις για την εργολαβική εργασία», το κλαδικό Σωματείο υπογραμμίζει: «Το παραμύθι περί επιστροφής των εργασιακών σχέσεων στην "κανονικότητα", που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση, στραπατσάρεται από την ίδια την πραγματικότητα. Γιατί όσο υφίσταται η εργολαβία, τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για εργαζόμενους με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, αυξάνοντας τα κέρδη των επιχειρηματιών, όπως ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση της PDS. Η απαίτηση των εργαζομένων είναι ίση αμοιβή για ίση εργασία. Να καταργηθούν τώρα με νόμο οι εργολαβικές εταιρείες».

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ παράλληλα καλεί τα σωματεία της «Πειραιώς» και την ΟΤΟΕ να σταματήσουν «να καλλιεργούν τον εφησυχασμό ότι όλα λύνονται με τις "διαπραγματεύσεις" τους στα κλειστά γραφεία με τους τραπεζίτες, όπου συζητούν τα επιχειρησιακά σχέδια. Να εντάξουν στα μητρώα τους και στην επιχειρησιακή ΣΣΕ, που υπογράφεται αυτές τις μέρες, όλους τους εργαζόμενους της "Πειραιώς", ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Να κηρύξουν στάση εργασίας για τις 23/7 για τους εργαζόμενους της "Πειραιώς"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ