Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ
Ο Πούτιν προσκαλεί επίσημα τον Κιμ στη Μόσχα

ΜΟΣΧΑ - ΣΕΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφτεί επίσημα τη χώρα του, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, πρόεδρο της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της Βόρειας Κορέας, που βρέθηκε στη Ρωσία ως επίσημος προσκεκλημένος στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις γύρω από τη Χερσόνησο απασχόλησαν και τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ρώσος ηγέτης και με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, αφού Πεκίνο και Μόσχα μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους, ειδικά μετά την πρόσφατη Σύνοδο Ουάσιγκτον - Πιονγιάνγκ. Πάντως, ο Αμερικανός ηγέτης Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι διευθέτησε «σε μεγάλο βαθμό» το ζήτημα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι εγκατέστησε απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον οποίο έχουν «καλή χημεία». Είπε ακόμα ότι σύντομα θα προσκαλέσει τον Κιμ να επισκεφτεί επίσημα και τον Λευκό Οίκο.

Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Γκιάουνγκ-χα δήλωσε ότι στόχος της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης είναι η Συνθήκη Ειρήνης με την Πιονγιάνγκ να «κλείσει» μέχρι τα τέλη του 2018, αναφέροντας ότι «μπορεί να υπάρξει ευελιξία όσον αφορά το συγχρονισμό και τη μορφή (για τη σύναψη συμφωνίας)». Να σημειωθεί ότι Επιτροπή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται λίστα νέων επενδύσεων που η Σεούλ θα επιταχύνει σε συνεργασία με Μόσχα και Πεκίνο, μετά την «αποπυρηνικοποίηση» και με προτεραιότητα την ανάπτυξη νέων σιδηροδρομικών, οδικών, αλλά και ενεργειακών δικτύων που θα περνούν μέσα από τη Βόρεια Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ