Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Χωρίζουν παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο απάνθρωπος χωρισμός άνω των 2.000 παιδιών μεταναστών, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, από τους γονείς τους, λίγο μετά την άφιξή τους στο έδαφος των ΗΠΑ, επειδή οι τελευταίοι δεν έχουν τα νόμιμα έγγραφα για παραμονή και εργασία, φουντώνει το μεταναστευτικό δράμα που αξιοποιείται ποικιλοτρόπως από τα αστικά κόμματα και την κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι υποκριτικές αντιδράσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, ενόψει και των ενδιάμεσων εκλογών του Νοέμβρη στο Κογκρέσο, δίνουν και παίρνουν. Στο ρεσιτάλ υποκρισίας για τις σκληρές συνθήκες χωρισμού των παιδιών από τους γονείς - μετανάστες συμμετείχαν τα τελευταία 24ωρα η σύζυγος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, που εμμέσως πλην σαφώς αποδοκίμασε την πρακτική της μεταναστευτικής πολιτικής «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζ. Σέσιονς, καλώντας τα κόμματα στο Κογκρέσο να βρουν «συμβιβαστική λύση για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος». Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε με νόημα, θα πρέπει να είναι χώρα «που ακολουθεί όλους τους νόμους αλλά κυβερνάται και από καρδιάς». Η Λόρα Μπους, σύζυγος του πρώην Προέδρου Τζ. Ου. Μπους, ήταν πιο άμεση χαρακτηρίζοντας την πολιτική χωρισμού των παιδιών από τους γονείς «ανήθικη και σκληρή».

Απέναντι σε όλα αυτά η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κίρστεν Νίλσεν, τόνισε ότι στην περίπτωση χωρισμού των παιδιών από τους γονείς - μετανάστες «απλώς εφαρμόζεται νόμος που ψήφισε το Κογκρέσο».

Πιο έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παράλληλα επιχειρεί να αξιοποιήσει τις αντιθέσεις που προκαλεί το μεταναστευτικό ζήτημα όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και στους κόλπους της ΕΕ ασκώντας χτες εμμέσως πλην σαφώς κριτική στην κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ.«Ο λαός της Γερμανίας στρέφεται κατά της ηγεσίας του καθώς η μετανάστευση δονεί τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό στο Βερολίνο. Ανεβαίνει το έγκλημα στη Γερμανία. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη να επιτραπεί σε εκατομμύρια ανθρώπους να εισέλθουν που έχουν τόσο έντονα και βίαια αλλάξει την κουλτούρα της», ανέφερε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος Τραμπ.

Την Παρασκευή, αντίθετα, είχε εξάρει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, χαρακτηρίζοντάς τον με μήνυμά του στο «Τουίτερ» «σπουδαίο ηγέτη» και εκφράζοντας την επιθυμία να συναντηθεί μαζί του σύντομα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβιβαστικό σχέδιο για τείχος και μετανάστευση(2019-02-13 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις για το Μεταναστευτικό(2018-06-28 00:00:00.0)
«Υποχώρηση» των Δημοκρατικών είδε ο Τραμπ(2018-01-24 00:00:00.0)
Εσφαλμένοι συναγερμοί για βορειοκορεατικές πυραυλικές επιθέσεις(2018-01-17 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις σε μερίδες του κεφαλαίου για τα μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης(2017-04-22 00:00:00.0)
Χοντραίνει η ενδοαστική αντιπαράθεση(2017-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ