Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ανήγγειλαν διαστημικό σώμα στρατού

ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ.--

Εντείνονται οι σχεδιασμοί και οι κινήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση του Διαστήματος. Χτες βράδυ, ο Ντ. Τραμπ διέταξε το Πεντάγωνο να προχωρήσει στη δημιουργία ανεξάρτητου διαστημικού σώματος στρατού (Space Force).

Υπέγραψε σχετικό προεδρικό διάταγμα και ανακοίνωσε νέα διαστημική πολιτική και σε σχέση με την «ασφάλεια δορυφορικών» συστημάτων κ.ά., αφού συναντήθηκε με τον διευθυντή της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Τζιμ Μπριντστάιν, πρώην αστροναύτες και επιστήμονες του διαστημικού προγράμματος.

Σε ομιλία του στο Εθνικό Διαστημικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι «δεν μπορεί να επιτραπεί σε Κίνα και Ρωσία να είναι μπροστά από τις ΗΠΑ» στον τομέα του Διαστήματος. Επεσήμανε ότι το νέο διαστημικό σώμα στρατού θα είναι «διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα σώματα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων» και ανακοίνωσε «επιστροφή» των ΗΠΑ σε επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1972. Στον τελευταίο προϋπολογισμό του Πενταγώνου το Μάρτη, προβλεπόταν κονδύλι 700 δισ. δολαρίων για χρηματοδότηση διαστημικών στρατιωτικών προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ