Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέες επιδρομές και επιθέσεις σε διαδηλωτές

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Νέο μπαράζ τρομοκρατικών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν χτες ξημερώματα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, με πρόσχημα την αναίμακτη εκτόξευση τριών ρουκετών από τα Παλαιστινιακά εδάφη στο Ισραήλ. Από τις βόμβες των Ισραηλινών αναφέρθηκαν σημαντικές υλικές καταστροφές σε κτίρια της «Χαμάς» και σε αυτοκίνητα, δίχως να γίνουν άμεσα γνωστά θύματα.

Παράλληλα, Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού συνέχισαν χτες τα πυρά σε βάρος νεαρών διαδηλωτών, προκαλώντας το θάνατο του 24χρονου Σάμπρι Αμπού Χάντερ και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων ατόμων. Το περασμένο 24ωρο ανακοινώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο θάνατος ακόμη ενός 13χρονου Παλαιστινίου στη διάρκεια συγκρούσεων στα σύνορα με το Ισραήλ. Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας, όπου λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Με φόντο τις νέες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίστηκαν οι προκλήσεις Εβραίων εποίκων στον αυλόγυρο του τεμένους Αλ Ακσα.

Αντιδράσεις για την επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Αντιδράσεις προκαλεί σε Ισραηλινούς υπουργούς η αναφορά ανακοίνωσης που εξέδωσαν τα βρετανικά ανάκτορα Μπάκιγχαμ με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ στις 25 και 27 του μήνα, όπου η επίσκεψη στην κατεχόμενη Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ εμφανίζεται ως επίσκεψη σε παλαιστινιακό έδαφος. Ο υπουργός της κυβέρνησης για ζητήματα της πόλης Ιερουσαλήμ, Ζιβ Ελκιν, σημείωσε ότι «είναι λυπηρό που στη Βρετανία επιλέγουν να πολιτικοποιήσουν την επίσκεψη μέλους βασιλικής οικογένειας».

  • Ο πρώην υπουργός Ενέργειας και Υποδομών Γκόνεν Σεγκέφ συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν αφότου απελάθηκε από τη Γουινέα Ισημερινού. Ο Σεγκέφ, που είχε στο παρελθόν εκτίσει ποινή κάθειρξης και για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατηγορείται ότι έδωσε στους Ιρανούς «απόρρητες πληροφορίες σε θέματα Ενέργειας και ασφάλειας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ