Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάτω τα χέρια από τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους της «Cosco»!

Σε ανακοίνωσή του για τον απεργιακό αγώνα των εργατών της «Cosco» στον Πειραιά και για τη «βιομηχανία» δικαστικών αποφάσεων ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει τα εξής:

«Ρεκόρ στη βιομηχανία κήρυξης απεργιών "παράνομων" εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά, με αφορμή τις απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών της "Cosco" στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, μόνιμη - σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ένταξή τους στα ΒΑΕ και λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις αντιδραστικές δικαστικές αποφάσεις, που βγαίνουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνονται όλοι μαζί και από κοινού τη "δίκαιη ανάπτυξη". Μπροστά στην προάσπιση της επένδυσης της πολυεθνικής "Cosco", δεν χωράνε όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ούτε το δικαίωμα να απεργείς και να διεκδικείς.

Γι' αυτό και το Γενάρη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενίσχυσε το οπλοστάσιο της εργοδοσίας, δημιουργώντας το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μπορεί μέσω των δικαστηρίων να βγάζει "παράνομες" τις απεργίες τη μία μετά την άλλη, να δυναμώνει την τρομοκρατία απέναντι σε εργάτες που διεκδικούν και αγωνίζονται. Θέλουν να επιβάλουν στο λιμάνι, αλλά και σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, σιγή νεκροταφείου.

Η στάση ορισμένων ΜΜΕ, που είναι γνωστά για την αμέριστη στήριξη που δίνουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση και που επέλεξαν τη γνωστή τακτική της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, απλά επιβεβαιώνει το ρόλο τους και σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες.

Οι δικαστικές αποφάσεις θα μένουν στα χαρτιά όσο οι εργαζόμενοι, με όπλο την αλληλεγγύη και τον μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματά τους, θα ορθώνουν ανάστημα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org