Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δύο τραυματίες από πτώση σε οικοδομή

Τον τραυματισμό δύο οικοδόμων, που έπεσαν από τη σκαλωσιά πάνω στην οποία εργάζονταν, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο, εκπρόσωποι του οποίου βρέθηκαν στο χώρο του «ατυχήματος» στην περιοχή της Χερσονήσου, οι δύο εργαζόμενοι, τεχνίτες πετράδες αλβανικής καταγωγής, έπεσαν από σκαλωσιά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο, με κατάγματα και θλαστικά τραύματα, χωρίς ευτυχώς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Το Συνδικάτο τονίζει πως το νέο «ατύχημα», που «ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών "ατυχημάτων"», οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς που χτυπά «κόκκινο», μπροστά και στη σεζόν στις τουριστικές περιοχές, καθώς και στην έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους, που μαζί με όλους τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά των εργοδοτών», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους «να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org