Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Με έτοιμο σχέδιο για το κεφάλαιο

Σε «εκλογική ετοιμότητα» μπήκε το Κίνημα Αλλαγής βάσει όσων αποφασίστηκαν την Κυριακή στη 2η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του.

Η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αντιπροβάλλοντας «την προοπτική μιας ισχυρής αυτόνομης Κεντροαριστεράς». Επανέφερε το αίτημά της για πρόωρες εκλογές και σε αυτήν τη λογική στήνουν επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων, με επικεφαλής της τον γραμματέα της ΚΠΕ, Μ. Χριστοδουλάκη. Αντίστοιχα, για τις τοπικοδιοικητικές εκλογές ξεκινούν να συγκροτούν «ισχυρά ψηφοδέλτια», με επιτροπή με υπεύθυνο τον Γ. Καμίνη.

Δίνοντας το αφήγημά τους στην πορεία προς την κάλπη, η Φ. Γεννηματά είπε: «Εμείς θέλουμε μια προσεκτική και σταδιακή αποδέσμευση από τα μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξαναχρειαστούμε. Ετσι που τα 'καναν, οριστική έξοδος, καθαρή δεν υπάρχει».

Επίσης, με προσήλωση στη στρατηγική του κεφαλαίου, ζήτησε «συναίνεση (...) για την προσέλκυση επενδύσεων», «με κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, με fast track διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων για τις αδειοδοτήσεις». «Επιβάλλεται», τόνισε, «να προχωρήσουμε σε μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας και να λύνουμε εξαρχής όλα τα θέματα που σχετίζονται με όρους δόμησης και χρήσεις γης». Ακόμα, «επέκταση του μηχανισμού ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς πέραν των υποδομών».

Στους μονοπωλιακούς ομίλους έσπευσε να τάξει, εξάλλου, «μείωση των φόρων στην παραγωγή», «επιδότηση της εργασίας μέσω φορολογικών απαλλαγών» κ.λπ.

Στη δική του τοποθέτηση ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε το ΚΙΝΑΛ «να ανοίγει δρόμους και όχι να ακολουθεί τους δρόμους των άλλων». Παρουσίασε, δε, ως στόχο «μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι απλώς μια κυβερνητική εναλλαγή»: «Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι ετοιμάσαμε τις συνθήκες, ώστε να υπάρξει μεγάλη ανανέωση της επόμενης Βουλής και η επόμενη κυβέρνηση να μην είναι μια από τα ίδια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ