Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΔΥΕΘ
Αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική εκδήλωση στον Λαγκαδά

Με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» να αντηχεί στους δρόμους του Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Λαγκαδά και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), αντιδρώντας στη χρήση του Πεδίου Βολής Ασκού - Προφήτη ως πεδίου άσκησης του ΝΑΤΟ.

Οι φίλοι και τα μέλη της ΕΔΥΕΘ έφτασαν στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά με αυτοκινητοπομπή, που ξεκίνησε το πρωί μπροστά από το Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το Πεδίο Βολής ανήκει στον ελληνικό στρατό. Χρησιμοποιείται ωστόσο όλο και πιο έντονα από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, που βρίσκονται στη χώρα μας. Χρησιμοποιείται για ασκήσεις κι εκπαιδεύσεις, με σκοπό τη διεξαγωγή στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων ενάντια σε λαούς και χώρες με τους οποίους ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτε».

Εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ η Ηλέκτρα Ραΐζη στην ομιλία της σημείωσε: «Το λέμε σε όλους τους τόνους: Αγωνιζόμαστε για την ακεραιότητα της πατρίδας μας, ενάντια στην αλλαγή των συνόρων, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και πολέμους, αν χρειαστεί ενάντια και στον ξένο εισβολέα. Αλλά και ενάντια στην ντόπια αστική τάξη, που είναι συνυπεύθυνη για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με την πολιτική της προετοιμάζει το ξέσπασμά τους.

Ζητάμε να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, στρατηγεία και στρατόπεδα εκπαίδευσης. Να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, να κλείσει άμεσα για τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους το Πεδίο Βολής Ασκού - Προφήτη».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συναυλία με αντιπολεμικά τραγούδια από το συγκρότημα του ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ