Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Καθημερινή και πλούσια δράση σε όλη τη χώρα

Με δεκάδες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» για τα 100χρονα του ΚΚΕ. Με συγκεντρώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, προβολές βίντεο και άλλες δραστηριότητες τιμάται η μεγάλη επέτειος του Κόμματος, και φτάνει παντού το μήνυμα της ισχυροποίησής του σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και συνοικία.

Αντλώντας έμπνευση από τους ηρωικούς ταξικούς αγώνες

«Τα καθήκοντα της εργατικής τάξης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στην πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό». Με τον τίτλο αυτό πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη εκδήλωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής την Κυριακή 3 Ιούνη. Στην εκδήλωση μίλησε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που ανέλυσε τις εξελίξεις στον κλάδο και γενικότερα. Στάθηκε στη συμβολή κομμουνιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών σε σημαντικές στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, όπως οι μάχες των Τριατατικών, αλλά και η συμβολή των διαβιβαστών στην εποποιία του ΔΣΕ. Αναλύοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ανέδειξε το ρόλο που θα παίξει ο στρατηγικός κλάδος των τηλεπικοινωνιών στην εργατική εξουσία. Με αυξημένο ενδιαφέρον οι συγκεντρωμένοι ξεναγούνταν από νωρίς στην πλούσια έκθεση αρχειακού υλικού, που είχε επιμεληθεί η Οργάνωση. Σημαντικά ντοκουμέντα, «ψηφίδες» από τις αγωνιστικές παραδόσεις του κλάδου, όπως δημοσιεύματα, προκηρύξεις, φωτογραφίες από σημαντικές μάχες, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και συζήτησης ανάμεσα στους εργαζόμενους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η Οργάνωση του Κόμματος είχε προετοιμάσει και βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας το ρόλο του κλάδου στον καπιταλισμό αλλά και τα καθήκοντα που προκύπτουν για τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό κίνημα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οδοιπορικό στην Ιστορία της δράσης του Κόμματος στο 5ο - 6ο Διαμέρισμα της Αθήνας


Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση που παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιούνη οι ΚΟΒ του 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ, στο Θεατράκι της Γκράβας. Ομιλητής ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εκτεταμένα στη δράση του Κόμματος στην περιοχή από τα πρώτα βήματά του, στις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα. Παρουσίασε μάλιστα αρκετά στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή και τη συγκέντρωση της εργατικής τάξης, αλλά και σχετικά με τις μάχες που έδωσε η εργατική τάξη, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, στα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την 100χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, με τραγούδια, οπτικό υλικό και απαγγελίες κειμένων και ποιημάτων μεγάλων μας λογοτεχνών. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ως αναμνηστικό μια κάρτα που απεικόνιζε το έργο του Βάλια Σεμερτζίδη «Διαδήλωση».

Ντύθηκε στα κόκκινα το άλσος της Νέας Σμύρνης

Κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης επικράτησε στην εκδήλωση των Οργανώσεων Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 3 Ιούνη. Εκατοντάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν το αγωνιστικό «παρών», συζήτησαν και τραγούδησαν μέχρι αργά το βράδυ.

Στην Γκράβα μίλησε ο Κ. Παπαδάκης
Στην Γκράβα μίλησε ο Κ. Παπαδάκης
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Χρήστου Κατσώτη, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, ο οποίος σημείωσε ότι 100 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το ΚΚΕ παραμένει το πιο νέο κόμμα, η πρότασή του η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη φτωχή αγροτιά. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια, που δεν δίνει ψεύτικες υποσχέσεις.

Ακολούθησε συναυλία με πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Τα τραγούδια ήταν διανθισμένα με αποσπάσματα από την Ιστορία του ΚΚΕ. Οι νεότεροι έμαθαν και οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν για τον Μπεζεντάκο, για τα στρατόπεδα του Χαϊδαρίου και της Ακροναυπλίας, για τον Νίκο Πλουμπίδη, την Ηλέκτρα Αποστόλου και άλλα ηρωικά παραδείγματα αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 9 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου της Νάουσας, η ΤΟ Ημαθίας διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα για τη δράση του Κόμματος στην περιοχή της Ημαθίας, καθώς και έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων από την περιοχή, ενώ θα κυκλοφορήσει έκδοση της ΤΟ με θέμα τη δράση του Κόμματος στην περιοχή της Νάουσας.


Την Κυριακή 10 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Παλιό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση των ΤΟ Πειραιά και Μεταφορών Αττικής, με θέμα «Οι εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους - Η πρόταση του ΚΚΕ η μόνη απάντηση προς όφελος του λαού». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 16 Ιούνη, στις 8 μ.μ., η ΤΟ Περιστερίου καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Επίσης:

Αύριο Τετάρτη:

-- Η ΤΕ Καβάλας καλεί σε εκδήλωση, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς», με θέμα «Η πάλη με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό από τον Μεσοπόλεμο έως τις μέρες μας». Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα γίνει προβολή βίντεο. Θα ακολουθήσουν συζήτηση και παρεμβάσεις προέδρων σωματείων και άλλων συνδικαλιστών.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων ΣΕΤΑΠ (Αμερικής 10, 3ος όροφος), με θέμα «Οι εξελίξεις στις τράπεζες και ο ρόλος τους στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους του κλάδου και το λαό. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Χρύσα Κακουλίδου, μέλος της ΚΕΟΕ και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

Από την εκδήλωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής
Από την εκδήλωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής
Την Πέμπτη 7 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Βριλησσίων καλεί σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (αίθουσα Μουσών, Κισσάβου 11). Θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ.


Ο Θ. Χιώνης
Ο Θ. Χιώνης

Από την εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη
Από την εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις»(14/6/2018)
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ(13/6/2018)
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ(9/6/2018)
Καθημερινή και πλούσια δράση σε όλη τη χώρα(6/6/2018)
Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ(26/5/2018)
Δραστηριότητες του ΚΚΕ(20/6/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org