Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της Γαλλίας, στα μέλη και τους φίλους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης Μακρόν.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε κλάδους όπως οι σιδηρόδρομοι, αντιδρώντας αποφασιστικά στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της SNCF (ο γαλλικός ΟΣΕ). Ακόμα, σε νέες απεργίες κατέβηκε τις τελευταίες μέρες και το προσωπικό της «Air France», ενάντια στην αναδιάρθρωση της εταιρείας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (με απολύσεις κ.τ.λ.).

Οπως επισημαίνει σε δελτίο του το ΠΑΜΕ, «η αντεργατική επίθεση ΕΕ - κυβερνήσεων - επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη. Για αυτήν την εξέλιξη φέρουν μεγάλες ευθύνες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν τη λογική της αναμονής και της "κοινωνικής ειρήνης". Παράλληλα, ενώ επιβάλλονται αντεργατικά μέτρα σε κάθε χώρα, βλέπουμε την αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και την κλιμάκωση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο γενίκευσης των πολεμικών εστιών και συγκρούσεων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, έχει τεράστια σημασία η στήριξη των αγώνων των εργαζομένων κάθε χώρας για την προστασία των δικαιωμάτων τους, για ΣΣΕ με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ταξική αλληλεγγύη και ο συντονισμός των εργατών ενάντια στην επίθεση ΕΕ - κυβερνήσεων - επιχειρηματικών ομίλων είναι η καλύτερη απάντηση στην αντεργατική επίθεση και στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org