Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Γενική απεργία αύριο

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

ΡΩΜΗ.--

Γενική πανεθνική απεργία πραγματοποιείται αύριο στην Ιταλία, με την ταξική συνδικαλιστική οργάνωση Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB - μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας) να απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής με ταξικά προσανατολισμένα αιτήματα. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της USB καλούν τους εργαζόμενους να μην πάνε στη δουλειά και να διαδηλώσουν ιεραρχώντας και τον αγώνα ενάντια στις ανατροπές σε δημόσια Υγεία και Παιδεία, ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία τα τελευταία χρόνια διεύρυνε κι άλλο τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, διευκόλυνε τις απολύσεις, επιτάχυνε τις ιδιωτικοποιήσεις σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

Επιπλέον, η USB συνδέει τον απεργιακό αγώνα και με την ανάγκη να πάρει απάντηση η ένταση της εργοδοτικής και κρατικής καταστολής, που αναδείχθηκε και με την πρόσφατη δολοφονία του εργαζόμενου σε μεγάλη εταιρεία μεταφορών Αμπντέλ Σαλάμ Ελ Ντανάφ.

Μήνυμα αλληλεγγύης στην απεργία στέλνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, που τονίζει: «Η επίθεση της κυβέρνησης Ρέντσι στην Ιταλία και οι κατευθύνσεις της ΕΕ για όλες τις χώρες της Ευρώπης για μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών παροχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στόχο έχουν τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο κλιμακώνονται η καταστολή, η περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η εργοδοτική τρομοκρατία. Τραγική συνέπεια αυτών των εξελίξεων ήταν και η πρόσφατη δολοφονία του απεργού - μέλους της USB, συναδέλφου Αμπντέλ Σαλάμ Ελ Ντανάφ. Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ιταλών εργαζομένων και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία που οργανώνει η USB στις 21 Οκτώβρη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ