Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Οι πρώτες εκλογές μετά την ήττα των τζιχαντιστών

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Οι πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράκ μετά την ήττα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» πραγματοποιούνται το Σάββατο 12/5, για την ανάδειξη των μελών της νέας 329μελούς Βουλής, μεταξύ περίπου 7.000 υποψηφίων από δεκάδες πολιτικά κόμματα.

Η προσέλευση των εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις κάλπες ξεκινά στις 7 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 6 μ.μ. Για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τους υποψήφιους της προτίμησής τους με ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών, που αναμένεται να εξελιχθούν σε «δημοψήφισμα» για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι, αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά από 48 ώρες. Αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να συγκροτήσει μόνο όποιο κόμμα ή συμμαχία μπορέσει να εκλέξει τουλάχιστον 165 βουλευτές, κάτι που δεν θεωρείται καθόλου εύκολο. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία συγκρότησης νέας κυβέρνησης εκτιμάται πως μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, και μέχρι τότε θα παραμείνει διαχειριστής της εξουσίας ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αμπάντι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ