Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νέα απεργία χτες σε πολλούς κλάδους

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στο Παρίσι, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων

Από τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι
Από τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι
Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πάνω από 120 πόλεις της Γαλλίας έκαναν χτες εργαζόμενοι από πολλούς τομείς, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν - Φιλίπ. Σε πολλές περιπτώσεις οι κινητοποιήσεις είχαν και απεργιακό χαρακτήρα, όπως στους σιδηρόδρομους, όπου συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην πλήρη παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στη Γαλλία και συμμετείχε στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ χαιρέτισε την απεργιακή συγκέντρωση στο σταθμό Βερσαλλιών του Παρισιού. Εκεί, τα συνδικάτα έκαναν συμβολική κατάληψη στις γραμμές των τρένων. Το ΠΑΜΕ μετέφερε την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας, σημείωσε ότι είναι κοινή η επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ και των κυβερνήσεων σε όλες τις χώρες. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία θα συνεχίσουν να βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των Γάλλων εργαζομένων, ενώ τόνισε επίσης την ανάγκη να συνεχιστεί η κοινή δράση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες.

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν για την αλληλεγγύη και ενημέρωσαν για τον αγώνα που δίνουν εδώ και τρεις μήνες, ιδιαίτερα στον κλάδο των σιδηρόδρομων και της Ενέργειας.

Το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στο απεργιακό συλλαλητήριο που οργάνωσαν στο Παρίσι τα συνδικάτα πολλών κλάδων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ