Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, διεκδίκησαν χτες το απόγευμα με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας να μη γίνει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου, να σταματήσει το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας, της ανακύκλωσης της ανεργίας και της απληρωσιάς. Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας καλούσαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η ΕΙΝΑΠ, σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία και Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων που έχουν συγκροτηθεί.

«Δεν ανεχόμαστε να χαρακτηρίζουν προκλητικά άτοπο το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια τώρα τα επικαλούνται για να συμβιβαστούμε με τη σημερινή αθλιότητα. Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα προκηρύξει μέσα στο 2018 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών που καλύπτουν "τεκμηριωμένες ανάγκες στελέχωσης". Δηλαδή οι υπόλοιποι συνάδελφοι επικουρικοί δεν καλύπτουν τεκμηριωμένες ανάγκες στελέχωσης; Η περίφημη τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση σαν απάντηση στις κινητοποιήσεις μας δεν λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα. Επιχειρεί να τακτοποιήσει ζητήματα που έχουν προκύψει με το χρονικό όριο των 24 μηνών, ως ανώτατο όριο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καθιέρωνε το ΠΔ του Παυλόπουλου. Το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται την αναστολή της σφαγής μας», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, στην κεντρική ομιλία στην κινητοποίηση.

Στο βήμα η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ
Στο βήμα η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ
Εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Θριάσιο», των Επιτροπών Αγώνα επικουρικών και συμβασιούχων στα νοσοκομεία «Ελενα», «Αλεξάνδρα», ΚΑΤ, Κέντρο Αιμοδοσίας, καθώς και της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ), ανέδειξαν με χαιρετισμούς τους την ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις απολύσεις.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ