Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νέα εκλογικά «μαγειρέματα» από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

Ενα ακόμα δείγμα για το πώς «δουλεύει» ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός προκειμένου να «μαγειρέψει» συσχετισμούς υπέρ του στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο συνέδριο, αποτελούν οι εκλογές που, αυτές τις μέρες, διεξάγονται στο «Σωματείο Υπαλλήλων Δημοσίου Ιδιωτικού ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ».

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, οι εκλογές γίνονται με ληγμένη τη θητεία του ΔΣ από τις 14 Φλεβάρη και σε αγαστή συνεργασία με γνωστό ΚΕΚ της περιοχής, το οποίο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο της προέδρου του Σωματείου. Το ΚΕΚ, που εδρεύει ουσιαστικά μέσα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, μοιράζει πιστοποιητικά υπολογιστών και παρακολούθησης - κατάρτισης σε ανέργους, οι οποίοι, στη συνέχεια, ψηφίζουν στο εν λόγω Σωματείο.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την απορία πώς είναι δυνατόν ο δικηγόρος που παρακολουθεί τη διαδικασία να δέχεται να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητες, να μην υπάρχουν πατρώνυμα στην κατάσταση ψηφισάντων ούτε αντίγραφα του μητρώου μελών, να ψηφίζει όποιος θέλει, χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς καμιά σχέση με τον συγκεκριμένο κλάδο. Μάλιστα, θέλοντας ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός να βγάλει πολλούς αντιπροσώπους, επιτρέπει να ψηφίζουν από όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο από την Καρδίτσα, όπου είναι η έδρα του Σωματείου, ενώ προβλέπεται και ...η επιστολική ψήφος!

Η ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «ο φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός διαλέγεται και συμφωνεί με κυβέρνηση και ΣΕΒ για το πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διαχείριση της ανεργίας με προγράμματα κατάρτισης, με το αζημίωτο φυσικά, αφού για κάθε κεφάλι καταρτιζόμενου και ψίχουλων που μοιράζει κερδίζει χιλιάρικα ολόκληρα. Αποτελεί ντροπή για κάθε εργαζόμενο της Καρδίτσας ότι η πλειοψηφία κατάντησε το ΕΚΚ μεσίτη προγραμμάτων του ΚΕΚ, του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ κ.λπ. για τα μέλη της οικογένειας του πρώην προέδρου του ΕΚΚ και αρχιμάστορα της νοθείας».

Καλεί, τέλος, τους ανέργους «να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς αυτών που ευθύνονται για τα προβλήματά τους» και τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα, να τους γυρίσουν την πλάτη και να συσπειρωθούν στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, για Σωματεία ζωντανά, δραστήρια, που θα παλεύουν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι για τη δημιουργία παραγωγής αντιπροσώπων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ