Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να ανακληθεί η απόλυση από την «HELLENICA»

«Την εκδικητική απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης, εργαζόμενης και μέλους του σωματείου μας από την εταιρεία "HELLENICA AE" ("Seventeen", "Radiant", "Lorvenn") που δραστηριοποιείται σε προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς για τη γυναίκα μέσα σε μεγάλα εμπορικά», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και απαιτεί την ανάκλησή της.

Οπως αναφέρει, σε παρέμβαση που έκανε ενάντια στην απόλυση, «ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, η οποία φιγουράρει στις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες βάσει των πωλήσεών της, όχι μόνο στον κλάδο του καλλυντικού αλλά και συνολικά, δήλωσε προκλητικά ότι απολύεται για να μειωθούν τα "έξοδα" και ότι αποτελεί νόμιμη ενέργεια.

Ο πραγματικός λόγος όμως είναι ότι η συναδέλφισσα δεν συμβιβαζόταν με τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν (...). Μάλιστα η εργοδοσία είχε φτάσει στο σημείο να κάνει καθαρό ότι αποτελεί πρόβλημα η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία και στην απεργία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Η "HELLENICA AE" δεν είναι η πρώτη φορά που διώκει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, αφού έχει απολύσει ξανά εργαζομένη στην Πάτρα μετά τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016, προφασιζόμενη ξανά "περικοπές".

(...) Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο αγώνας για καλύτερους όρους εργασίας αλλά και συνολικά καλύτερη ζωή βάζουν εμπόδια στο ξεζούμισμά τους και η εργοδοσία παίρνει τα μέτρα της για να κάμψει τη φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί (...)! Πολύτιμο σύμμαχό της αποτελεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που της λύνει τα χέρια με όλο και πιο διευρυμένο αντεργατικό οπλοστάσιο, συνεχίζοντας επάξια το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους «να συνειδητοποιήσουμε ότι το δικό μας όπλο είναι η συλλογική, μαζική δράση μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. (...) Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας και να σταθεί αλληλέγγυος, να παλέψουμε μαζί για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα κινητοποιήσεων και στάση εργασίας στις 22 Απρίλη(9/4/2021)
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή(23/10/2020)
Σύσκεψη για την οργάνωση της αλληλεγγύης στην Καβάλα(31/8/2016)
Συστάθηκε σωματειακή επιτροπή(15/11/2011)
«Μπλόκα» στην τρομοκρατία των μεγαλεμπόρων(17/2/2010)
Στο στόχαστρο η αγωνιστική στάση ζωής(14/1/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org