Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αθωώθηκαν οι αγρότες της Αγιάς, νέα δίκη αύριο για στελέχη του αγροτικού κινήματος

Αθώους κήρυξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τους 7 αγρότες από την επαρχία Αγιάς που κάθισαν χτες στο σκαμνί του «αγροτοδικείου», κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο Γερακαρίου, στο δρόμο Λάρισας - Αγιάς, στη διάρκεια της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης το χειμώνα του 2016. Η εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των αγροτών να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους αγρότες, στην οποία κάλεσαν 28 μαζικοί φορείς της επαρχίας Αγιάς.

Τα «αγροτοδικεία» συνεχίζονται και αύριο Τετάρτη, καθώς στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσουν τρία στελέχη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, κατηγορούμενοι για τα μεγάλα μπλόκα του 2016. Συγκεκριμένα, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» θα δικαστούν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και οι Βαγγέλης Μπούτας και Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος και γενικός γραμματέας, αντίστοιχα, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, για το μεγάλο πανθεσσαλικό μπλόκο που είχε στηθεί το χειμώνα του 2016 στον κόμβο της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ