Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των χαλυβουργών

Την καταδίκη πέντε χαλυβουργών σε 7 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, την προηγούμενη βδομάδα από την αστική δικαιοσύνη, σε μία από τις πολλές δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε βάρος πρώην εργαζομένων - απεργών της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή «έχει ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό να τσακίσει όποιον σηκώνει κεφάλι απέναντι στους μεγαλοεργοδότες και τις κυβερνήσεις τους και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Στα δικαστήριά τους δικάζεται η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στον αγώνα».

Στο μεταξύ, χτες έγινε ακόμα μία δίκη σε βάρος 11 χαλυβουργών, ως συνέχεια της βιομηχανίας διώξεων σε βάρος τους, που μαίνεται από το 2012. Οι χαλυβουργοί απαλλάχτηκαν ομόφωνα από το Η' Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους καταλογίζονταν και η συγκεκριμένη προσπάθεια έπεσε στο κενό, ωστόσο νέα δίκη σε βάρος της διοίκησης του σωματείου και ενός ακόμα εργαζόμενου έχει οριστεί για τις 21 Μάη 2018...

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, σχολιάζοντας την βιομηχανία διώξεων, τονίζει: «Εχουν βάλει στο μάτι το Συνδικάτο μας και το ταξικό κομμάτι του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου που επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση και απαιτούμε τον πλούτο που παράγουμε. Είμαστε καρφί στο μάτι τους, γιατί για να έρθει η ανάπτυξη για τα κεφάλαιά τους πρέπει να δουλεύουμε με ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Αυτόν το ρόλο παίζει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Από τη μια χτυπά απεργούς, συνταξιούχους και εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, που αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της. Βάζει εμπόδια στην προκήρυξη απεργιών. Από την άλλη συνεχίζει το βρώμικο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων να καταδικάζει τους αγώνες, να πηγαίνει στα δικαστήρια συναδέλφους από απεργίες και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει πριν από χρόνια...

Μέλη και στελέχη του Συνδικάτου μας έχουν σχεδόν κάθε μέρα δίκη, γιατί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να έχουν κατακτήσεις οι εργαζόμενοι, να μην περνούν τα μέτρα οδοστρωτήρες για τους εργαζόμενους. Καλούμε όλο τον κλάδο σε αγωνιστική επαγρύπνηση, γιατί οι διώξεις σε βάρος μας συνεχίζονται».

Την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των 5 χαλυβουργών, όπως και το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση, καταγγέλλουν επίσης με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org