Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στο συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τρίτη 20/3 στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, καλεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) που θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις, να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα για τους εργαζόμενους.

Συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων θα γίνει και στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

Εργαζόμενε - εργαζόμενη, άνεργε, νέα και νέε,

Η κατάργηση της δυνατότητας διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η διατήρηση αυτών των νόμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν διαδικασία συμπίεσης των μισθών, για την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της κρίσης.

Τα τελευταία στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι "ευέλικτες" μορφές εργασίας καλύπτουν σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων της χώρας, γεγονός που αποτυπώνεται στους μισθούς, που έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Πάνω από 600 χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται με μερική απασχόληση και με μισθούς που υπολογίζονται στα 349,53 ευρώ, δηλαδή βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο και άθλιο ποσό του επιδόματος ανεργίας.

Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων!

Ο αγώνας και η σκληρή σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλαδικό, τοπικό, ομοιοεπαγγελματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, οι οποίες θα βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων, θα ανακτούν απώλειες και θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις, πρέπει να αποτελέσει σήμερα κεντρικό ζήτημα για τους εργαζόμενους.

Η πάλη αυτή δεν ξεκινά από το μηδέν. Πατάει πάνω στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα.

Η κυβέρνηση, μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχες στις αντεργατικές επιλογές και υπηρετούν με χέρια και με πόδια τα συμφέροντα της εργοδοσίας, βρίσκονται όλοι μαζί στην αγκαλιά των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Χωρίς το μόχθο και τη δουλειά μας καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς είμαστε ο παραγωγός του πλούτου. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  • Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Ολες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ