Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις

Από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση στο ΠαΓΝΗ
Από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση στο ΠαΓΝΗ
Συνεχίζονται οι δράσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις.

Χτες, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι. Αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν αύριο σε δίωρη στάση εργασίας (1 - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ. Απευθύνουν επίσης κάλεσμα συμμετοχής και στο σωματείο εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

«Κυβέρνηση και διοίκηση φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλουν να απολογηθούν στους εργαζόμενους για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, όταν το προηγούμενο διάστημα κόμπαζαν ότι έχουν δώσει λύση», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες.

Στον «Ευαγγελισμό»

Επίσης χτες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων, ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά. Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Σιώρας, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου πέρυσι ήταν 111 εκατ. ευρώ και φέτος είναι μόλις 92 εκατ., πέρυσι δαπανήθηκαν 38,5 εκατ. για φάρμακα και φέτος έχουν προϋπολογιστεί μόνο 31 εκατ. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο μετρά πάνω από 750 κενές οργανικές θέσεις (μόνο οι κενές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού ανέρχονται στις 350), από το Γενάρη έχουν ξεκινήσει απολύσεις επικουρικών, εκατοντάδες εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι απλήρωτοι. Κάτω από το βάρος της χτεσινής κινητοποίησης, η διοίκηση αναγκάστηκε να υπογράψει την πληρωμή των εφημεριών του Δεκέμβρη.

  • Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση το πλήρες κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ιατρικό μισθολόγιο. Η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε ότι μελετά την απόφαση για να αξιολογηθεί το σκεπτικό και να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Ως εκ τούτου, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για σήμερα σχετικές κινητοποιήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ