Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ζητά προσλήψεις για το βρεφονηπιακό σταθμό Νάουσας

Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη απασχόληση για να μπορεί ο βρεφονηπιακός σταθμός της Νάουσας να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής, ζητά το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Οπως αναφέρει, ο βρεφονηπιακός σταθμός, που ξεκίνησε τη λειτουργία το 1985 από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, φιλοξενούσε 105 βρέφη και νήπια εργαζομένων με 17 μόνιμους εργαζόμενους, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, τραπεζοκόμους, μάγειρα, καθαρίστριες, βοηθητικό προσωπικό με υπεύθυνο γιατρό και κοινωνική λειτουργό.

Μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας το 2012, την ευθύνη της λειτουργίας του την έχει ο ΟΑΕΔ και σήμερα φιλοξενεί 43 βρέφη και νήπια με μόνο 5 εργαζόμενους: 1 διευθύντρια, 1 διαχειρίστρια και 3 βρεφονηπιοκόμους, από τις οποίες η μία μετατάσσεται το επόμενο διάστημα. Η σίτιση γίνεται με catering λόγω των συνταξιοδοτήσεων του μάγειρα και των τραπεζοκόμων, ενώ η καθαριότητα έχει δοθεί σε εργολάβους.

Οι 2 βρεφονηπιοκόμοι που απομένουν είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού και τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων. Η κατάσταση είναι τραγική, μένουν αναξιοποίητες οι εγκαταστάσεις του βρεφονηπιακού σταθμού και αν δεν προσληφθεί άμεσα προσωπικό, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη απασχόληση, να προσληφθούν καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι και μάγειρας και να υπάρξει πρόβλεψη γιατρού και κοινωνικού λειτουργού.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org