Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΕΕΝ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στην τρομοκρατία της διοίκησης

Μαχητική κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του Σταθμού, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

Κατήγγειλαν την απόφαση της ΔΕΗ να τιμωρήσει 4 συναδέλφους τους επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ, Μ. Παναγιωτάκη, στην περιοχή για να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους. Απαίτησαν δε από τη ΔΕΗ ΑΕ να πάρει πίσω όλες τις τιμωρίες που επέβαλε. Εστειλαν μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Η ΔΕΗ ΑΕ επέβαλε 4 μήνες αργία στον Ηλία Τεντσογλίδη και μικρότερες σε άλλους τρεις εργαζόμενους.

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η ποινή έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα, ενώ αναδεικνύει και τις ευθύνες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που οι εκπρόσωποί του στο Πειθαρχικό αντί να αρνηθούν κάθε είδους τιμωρία αντιπρότειναν 2 μήνες αργία, αποδεχόμενοι στην ουσία τη λογική της επιχείρησης! Και σημειώνει: «Η ΔΕΗ ΑΕ, που πετσοκόβει μισθούς, που απολύει εργαζόμενους στα οκτάμηνα, που ευθύνεται για εργατικά ατυχήματα, που λειτουργεί σαν δουλέμπορος στις εργολαβίες, που προωθεί την αξιολόγηση με στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας και την τρομοκρατία για όποιον δεν λειτουργεί με βάση "το όραμα της επιχείρησης" κ.ά., στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί τίποτα που να μπαίνει εμπόδιο στην κερδοφορία της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στο Ορυχείο Μαυροπηγής για ουσιαστικά μέτρα προστασίας(23/12/2020)
Εξω η Ασφάλεια από τα Σωματεία!(3/5/2019)
Αγωνιστική παρέμβαση στον ΑΗΣ Μελίτης(22/11/2017)
Απαιτεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις περιόδους καύσωνα(9/8/2017)
Κατέληξε ο 38χρονος εργάτης της ΔΕΗ(1/1/2013)
Συνεχίζεται η οικονομική εξόρμηση(3/3/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org