Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις

Από τη στάση εργασίας των οικοδόμων στο εργοτάξιο στο Παγκράτι
Από τη στάση εργασίας των οικοδόμων στο εργοτάξιο στο Παγκράτι
Δραστηριότητα με επίκεντρο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σχεδιάζουν και υλοποιούν συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συσκέψεις και συνελεύσεις, απευθύνουν στους εργαζόμενους σε μια σειρά κλάδων και χώρων δουλειάς κάλεσμα να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις Κατασκευές και στα Τρόφιμα - Ποτά

Πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για τις 14 Μάρτη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, διεκδικώντας: Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς. Μέτρα προστασίας των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, τα συνδικάτα του κλάδου παίρνουν μια σειρά από πρωτοβουλίες, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και εξορμήσεις.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργάνωσε την Τρίτη παρέμβαση στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή, στο Παγκράτι. Κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη δράση του τελευταίου διαστήματος, καθώς και για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις και βελτίωση των όρων εργασίας. Απευθύνθηκε επίσης κάλεσμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 4/3, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (πλ. Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Τη συμμετοχή του στην απεργία έχει αποφασίσει επίσης το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής. Σε Γενική Συνέλευση προχωρά τη Δευτέρα 5/3 το Σωματείο Οικοδόμων Πάτρας.

Την προκήρυξη απεργίας στον κλάδο στις 29 Μάρτη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, θέτοντας στην προμετωπίδα της κινητοποίησης το αίτημα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις. Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν την Κυριακή 4/3 το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής (10.30 π.μ., στο ΕΚΑ - 2ος όροφος) και το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας.

Πρωτοβουλίες από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία

Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 5/3, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ενάντια στα σχέδια των ξενοδόχων και του εργοδοτικού συνδικαλισμού να υπογράψουν κλαδική Σύμβαση με κατάργηση του σταθερού ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας για τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Την ίδια μέρα, το κλαδικό Συνδικάτο καλεί σε συνεδρίαση του Συντονιστικού των σωματείων του κλάδου στην Αττική, στις 2 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic». Εχει επίσης αποφασίσει να πραγματοποιήσει διήμερο εξορμήσεων και συσκέψεων στις 2 και 3 Μάρτη σε επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία για τις ΣΣΕ.

Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν τα Σωματεία Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Grand Resort» (αύριο Παρασκευή 2/3, 10.30 π.μ.) και στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» (Δευτέρα 5/3, με στάση εργασίας 1 μ.μ. - 4 μ.μ.).

Τη διεκδίκηση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης οργανώνει και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων του κλαδικού Σωματείου και των επιχειρησιακών σε «First Data» και «Mellon», αποφασίστηκαν οι εξής πρωτοβουλίες: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 7/3, στις 4 μ.μ., ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις στο χώρο των τραπεζών. Παρέμβαση στον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Ενημέρωσης - Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕΔΑ) την Τρίτη 27/3, με αιχμή τη διεκδίκηση ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους των «εισπρακτικών» εταιρειών. Το Σωματείο καλεί επίσης σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13/3, στις 6 μ.μ. (αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων - Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλ. Μητροπόλεως).

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής ολοκληρώνει προσχέδιο κλαδικής Σύμβασης, με βάση το οποίο θα προχωρήσει, το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, σε συναντήσεις με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου. Παράλληλα, καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7/3 (στην αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων).

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Κυριακή 4/3, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Το Παράρτημα Πειραιά της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 7/3.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενική Συνέλευση για την προετοιμασία της απεργίας(7/6/2019)
Συσκέψεις, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις(18/10/2018)
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΕΤΕ(5/4/2018)
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης και αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις(7/3/2018)
Σταθερά σε τροχιά οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα(16/10/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org