Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΕΜΕΝΗ
«Ειρηνική λύση» αναζητούν οι θύτες

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Υπουργική Σύνοδο για την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» στον πόλεμο στην Υεμένη συγκάλεσε χτες στο Λονδίνο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, λίγα 24ωρα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Mail» πως τουλάχιστον 50 Βρετανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν στο έδαφος της πολύπαθης χώρας Σαουδάραβες στρατιώτες σε τεχνικές «αντιμετώπισης ακανόνιστων συγκρούσεων».

Σαν να μην έφταναν οι πωλήσεις βρετανικών όπλων, πυραύλων και πολεμοφοδίων αξίας άνω των 3,3 δισεκατομμυρίων στερλινών τα τελευταία δύο χρόνια στη Σαουδική Αραβία, το Λονδίνο ανέλαβε υποτίθεται να διευκολύνει την εξεύρεση «ειρηνευτικής» λύσης στην Υεμένη, καλώντας σε διάλογο τους υπουργούς χωρών που αιματοκυλούν τη χώρα. Ετσι, οι συνομιλητές του Τζόνσον ήταν χτες οι ομόλογοί του από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Ομάν και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη Ισμαήλ Ουλντ Αχμεντ.

Νωρίτερα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αραβικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», με έδρα το Λονδίνο, προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά των ΗΑΕ για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου με μισθοφόρους, όπως επιθέσεις κατά αμάχων, βασανιστήρια, χρήση απαγορευμένων όπλων κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ