Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
«Κοινωνικό μέρισμα» για τον εξωραϊσμό του συστήματος

Η Διαμάντω Μανωλάκου, αναφερόμενη στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πλημμύρες, χαρακτήρισε πρόκληση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για αντιπλημμυρικά έργα «όταν η πολιτική του τα έχει πνίξει», επειδή τα έργα αυτά δεν έχουν κέρδος για τον καπιταλιστή. Τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε να ξεχαστούν και να εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι πληγέντες, όπως δυστυχώς έχει γίνει με άλλους πλημμυροπαθείς ή πυρόπληκτους».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση, την ώρα που αρπάζει «την μπουκιά από το στόμα», «ακόμα και από απροστάτευτα παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες», στο πλαίσιο του νέου αντιλαϊκού γύρου για την ολοκλήρωση της τρίτης «αξιολόγησης», μοιράζει «κοινωνικό μέρισμα» στους πιο εξαθλιωμένους για να σκεπάσει ακριβώς τη βάρβαρη επίθεση.

«Θέλετε να κρύψετε - σημείωσε - ότι θα εντείνετε με νέα μέτρα τη φοροεπίθεση στους μισθωτούς και συνταξιούχους. Γενικεύετε τους μισθούς των 400 ευρώ και τις ελαστικές μορφές εργασίας. Εχετε πετάξει στα σκουπίδια την πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ που υπέγραψαν πάνω από 500 σωματεία πανελλαδικά, που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Εχετε φτιάξει όλα τα εργαλεία για τη νόμιμη και ανελέητη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης από τους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Και επειδή φέτος - πρόσθεσε - είναι τα 100χρονα από την Οκτωβριανή Επανάσταση, οι λαοί τον περασμένο αιώνα, στο σοσιαλιστικό σύστημα, δεν είχαν κοινωνικά μερίσματα φτώχειας, γιατί είχαν εξαλείψει την ανεργία. Είχαν όλοι δουλειά, δωρεάν δημόσια περίθαλψη με υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά στον καπιταλιστικό κόσμο. Οι γυναίκες έβγαιναν σε σύνταξη στα 55 και οι άντρες στα 60 έτη. Γι' αυτό είχαν υψηλό μέσο όρο ζωής.

Αυτά γεύονται οι λαοί όταν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της οργανώνουν αποφασιστικά την πάλη τους, νικούν τους εκμεταλλευτές, εγκαθιδρύουν τη δική τους εξουσία. Τότε το κράτος και η οικονομία έχουν πραγματικά φιλολαϊκό πρόσωπο, γιατί στο κέντρο είναι οι ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος των καπιταλιστών όπως στη δική σας εκμεταλλευτική απάνθρωπη κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ