Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν τους πέρασε...

Στη μεγαλειώδη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, την περασμένη Παρασκευή, ξεχωριστή ήταν η παρουσία αγωνιστών και κομμουνιστών φαντάρων
Στη μεγαλειώδη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, την περασμένη Παρασκευή, ξεχωριστή ήταν η παρουσία αγωνιστών και κομμουνιστών φαντάρων
Μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία του λαού και της νεολαίας της Αθήνας στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στη διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία, ενάντια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με αφορμή τη μέρα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Για μια ακόμη χρονιά εκφράστηκε η αντίθεση για την παραπέρα εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια σε άλλους λαούς. Διαλάλησαν συνθήματα που φώναζε ο λαός μας την περίοδο της χούντας: «Εξω οι ΗΠΑ, οι βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ», καθώς και συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στη μεγαλειώδη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, ξεχωριστή ήταν η παρουσία αγωνιστών φαντάρων και κομμουνιστών, των στρατευμένων παιδιών του λαού μας, μαζί με τα πανό των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Βάδισαν μαζί με το λαό βροντοφωνάζοντας «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Και σ' αυτή την επέτειο, οι κάθε λογής προβοκάτορες έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να αλλοιώσουν τον αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό που έχουν οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Φασίστες και μισθοφόροι μυστικών υπηρεσιών έχουν αναλάβει εργολαβικά να βάλουν εμπόδια στις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις του λαού μας και της νεολαίας. Ιδιαιτέρα επιδιώκουν, όλοι αυτοί, να καταργηθεί η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Αλλωστε προσπαθούν δεκαετίες τώρα, κάθε χρόνο. Δεν τους έχει περάσει, δεν τους πέρασε και φέτος, δεν τα κατάφεραν, δεν θα τα καταφέρουν. Αποτελούν εργαλείο του συστήματος και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι εχθροί του λαϊκού κινήματος και χρειάζεται απομόνωση.

Για μια ακόμη χρονιά, η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτέλεσε αφορμή για να δείξουν ότι είναι σάρκα από τη σάρκα της χούντας. Γι' αυτό και οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες». Ιδού τι λένε και οι φασίστες, σε διάφορες φασιστικές - εμετικές σελίδες: «Δεν υπήρχε στρατιωτικό καθεστώς», «Η άεργη "γενιά του Πολυτεχνείου" κατέστρεψε την Ελλάδα». Μέχρι και οι φασίστες στην Κύπρο, σε ποδοσφαιρικό αγώνα ανάρτησαν πανό που έλεγε «Πολυτεχνείο 1973 - 2017, 44 χρόνια ψέματα».

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ήταν στοιχισμένοι και επέβαλαν μουγκαμάρα για το περιεχόμενο του ξεσηκωμού. Αντίθετα, αφιέρωσαν αρκετό χρόνο προβάλλοντας τη δράση ορισμένων απόντων από το Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του '73, που στήνουν το γνωστό σκηνικό κάθε χρόνο στα Εξάρχεια.

Συνεχίζουμε.

Να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και τις λυκοσυμμαχίες της.


Λ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ