Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Καταψήφισαν ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να μη γίνει το λιμάνι βάση των ΗΠΑ

Συντεταγμένα στη γραμμή «ανήκουμε στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση» συντάχθηκαν η διοίκηση του δήμου και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και απέρριψαν το ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στη μετατροπή μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, με την εγκατάσταση μονάδας αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων.

Αυτή η στάση, πλήρους υποταγής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, δεν εκφράζεται ξαφνικά. Από το Σεπτέμβρη, άλλωστε, μετά τη διοργάνωση του συνεδρίου «Oiland Gas Forum» από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και τις επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη, έχει τοποθετηθεί δημόσια η δημοτική αρχή με δηλώσεις του τύπου «γεωστρατηγικά το λιμάνι μάς συμφέρει να το πάρει ο Αμερικανός» κ.ά. τέτοια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι τέτοιες τοποθετήσεις παραπέμπουν στις αστικές κυβερνήσεις των δεκαετιών μετά την υπογραφή των αμερικανικών βάσεων, στο γνωστό «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς», και βέβαια είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την πολιτική της ΝΔ, της ελληνικής αστικής τάξης.

Και τονίζει: «Η όξυνση των ανταγωνισμών καθιστά την Αλεξανδρούπολη στρατηγικής σημασίας περιοχή για τις ΗΠΑ. Οι αγωγοί Ενέργειας απ' όπου περνούν είναι αιματοβαμμένοι. Ο λαός μας για μια ακόμη φορά θα πληρώσει με διάφορους τρόπους τις συνέπειες της παραπέρα κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενάντια σε άλλους λαούς. Θα χρυσοπληρώσει, όπως έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, το οικονομικό κόστος, κάτι που κάνει και σήμερα με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Θα "πληρώσει" αδρά, χωρίς να έχει κανένα όφελος, την επιδίωξη της αστικής τάξης για τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την αύξηση των μεριδίων της στις αγορές των γειτονικών χωρών. ΟΧΙ λοιπόν στις βάσεις του θανάτου, παλιές και νέες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη θέση της πλήρους υποταγής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη και εκθέτει το λαό σε ολέθριους κινδύνους.

Καλούμε το λαό της Αλεξανδρούπολης να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με την οποία συμβαδίζουν οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλο τον πλανήτη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ