Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αρxισε η κατάθεση του τέταρτου προστατευόμενου μάρτυρα

Με την κατάθεση του τέταρτου «προστατευόμενου μάρτυρα» συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Και αυτός ο μάρτυρας κατέθετε παρουσία εισαγγελέα και πταισματοδίκη, από ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και με τη φωνή αλλοιωμένη.

Ο μάρτυρας, με την κωδική ονομασία Δ, κατέθεσε ούτε λίγο - ούτε πολύ ότι ο Στάθης Μπούκουρας ήταν ο «βελιγκέκας» της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Κορινθίας. Ηταν ο πρώτος σε κάθε έκνομη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και γελούσε όταν τα πρωτοπαλίκαρά του πετούσαν τους Πακιστανούς στη θάλασσα, πουλούσε προστασία σε μαγαζιά και «έβγαζε σενάρια από το μυαλό του» όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, για να πωρώνει τους ομοϊδεάτες του... Επίσης, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τη στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση που δέχονταν οι χρυσαυγίτες της περιοχής: «Η εκπαίδευση είχε γίνει στην ορεινή Κορινθία, στο φράγμα της λίμνης Δόξα. Ο Μπούκουρας τους εκπαίδευε με paintball, τρέξιμο, πάλη και πολεμικές τέχνες».

Κατέθεσε για την ομοιομορφία στο ντύσιμο, ότι πήγαιναν συντεταγμένα. Είπε ότι οι χρυσαυγίτες στην Κόρινθο μεταξύ άλλων πέταξαν Πακιστανούς στη θάλασσα κι έπειτα το συζητούσαν «πιο πολύ σαν σκηνή γέλιου (...) δεν αποδοκιμάστηκε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οταν μάλιστα ο μάρτυρας κατά δήλωσή του αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2012, «ένας κύριος μ' έπιασε, δεν ξέρω το όνομά του, ήταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, μου είπε "αν συνεχίσεις να λες αυτά που λες, θα κατέβει ο Λαγός και θα σου σπάσει τα κόκαλα"»... Κατέθεσε επίσης και για την προστασία που πουλούσαν ο Μπούκουρας και η... «παρέα» του σε τοπικές επιχειρήσεις: «Είχαν πάει να εισπράξουν τα λεφτά. Στο Κιάτο είχε γίνει αυτό. Μια επιχείρηση ήταν στο Κιάτο που χρωστούσε λεφτά. Και το ήξερε αυτό ο Μπούκουρας ότι είχαν πάει εκεί και ζητούσαν χρήματα».

Ανέφερε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή στην αρχή μιλούσε για εθνικισμό, είχε μια τάση προς τον Παπαδόπουλο και μετά μιλούσε για τον ναζισμό, είχε βιβλία, έντυπα για τον Χίτλερ...

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τρίτου «προστατευόμενου» μάρτυρα που εξετάστηκε από υπερασπιστές των χρυσαυγιτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ