Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ 126 ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στις δολοφονικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ

Σε επιστολή που απέστειλαν στον «Ριζοσπάστη» την περασμένη Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο 126 του Εβρου σημειώνουν:

«Ανήμερα της επετείου της 17ης Νοέμβρη παίρνουμε αφορμή από το βασικό σύνθημα του αντιδικτατορικού κινήματος για να διαμαρτυρηθούμε. Τις μέρες που ο λαός μας φώναζε "έξω οι ΗΠΑ" και "έξω το ΝΑΤΟ", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπάζει για τα καλά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, προχωρώντας το σχέδιο να χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως ΝΑΤΟική βάση. Σχεδιασμοί που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας, αλλά μπλέκουν την Ελλάδα περαιτέρω στα πολεμικά τους σχέδια και σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Οι Ελληνες φαντάροι και ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρουμε την ευθύνη να αντισταθούμε σε αυτά τα σχέδια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στις δολοφονικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, όπως έγινε ήδη σε μια σειρά χώρες, Συρία, Λιβύη και αλλού, αλλά και σε νέες που μέλλονται να προκληθούν.

Θέλουμε ακόμα να καταγγείλουμε το απαράδεκτο γεγονός να στέλνονται στρατιωτικοί να φυλάνε τους μακελάρηδες στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί κανείς δεν μας απαντάει τι δουλειά έχουμε με δαύτους; Τι δουλειά έχουμε σε εκτός Ελλάδας ΝΑΤΟικές αποστολές; Να ξέρουν ότι εμείς δεν πρόκειται να τους φυλάξουμε.

Απαιτούμε:

Να κλείσει η βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα και να μην χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τα ΝΑΤΟικά ελικόπτερα, ούτε για καμία υποστήριξή τους.

Κανένας Ελληνας στρατιώτης φρουρός των μακελάρηδων. Να γυρίσουν οι στρατιωτικοί από οποιαδήποτε αποστολή, του ΝΑΤΟ και μη, και να μην συμμετάσχει ο ελληνικός στρατός ξανά σε τέτοιου είδους αποστολές».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org