Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίνουμε τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι

Στα «γεμάτα» μπαίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επιτυχία της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος και ήδη μετράει δύο βδομάδες από την επίσημη έναρξή της.

Στη σημαντική αυτή μάχη, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, με το κουπόνι στο χέρι, έχουν ξεκινήσει ένα πλατύ άνοιγμα ώστε να φτάσει παντού στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Καθημερινά, όλη μας η δράση συνδέεται και με την οικονομική δουλειά. Στις κινητοποιήσεις, στην εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», στην περιοδεία, στην κουβέντα εργάτη τον εργάτη.

Στη μάχη της κάλυψης του πλάνου αξιοποιούνται τα «κόκκινα μεροκάματα», οι εισφορές, τα γλέντια που διοργανώνουν οι ΚΟ, όλες εκείνες δηλαδή οι μορφές που ενισχύουν υλικά το Κόμμα και την καθημερινή του δράση.

Σημαντική πλευρά για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, όπως έχει αποδειχθεί από τα προηγούμενα χρόνια, είναι και οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος που θα δώσουν μαζί μας τη μάχη. Στο πλαίσιο αυτό, χρειάζονται η καλή συζήτηση και η ένταξη των οπαδών μας στο σχεδιασμό των ΚΟΒ.

Στην παραπάνω κατεύθυνση, οι ΚΟΒ Ανάληψης και Ντεπώ της ΤΟ Κεντροανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σύσκεψη με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, την περασμένη Τρίτη 7 Νοέμβρη.

Από το 1ο «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης
Από το 1ο «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης
Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο και του εορτασμού των 100 χρόνων της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης και συνδυάστηκε με την πρωτοβουλία της ΤΟ Κ/Α Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσει πανηγυρικό «κλείσιμο» για την Οικονομική Εξόρμηση στην επέτειο των 100 χρόνων από τον Κόκκινο Οκτώβρη, ενώ δόθηκαν πλήθος από «κόκκινα μεροκάματα» και εισφορές προς τιμήν της. Στους συντρόφους και φίλους του Κόμματος μάλιστα που συνεισέφεραν «κόκκινα μεροκάματα» και εισφορές, απονεμήθηκε αναμνηστική κάρτα της Τομεακής Οργάνωσης.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Στο χαιρετισμό του, στέλεχος της Τομεακής Επιτροπής του Κ/Α σημείωσε μεταξύ άλλων: «...Σαν σήμερα, στις 7 Νοέμβρη του 1917 (25 Οκτώβρη με το παλιό ημερολόγιο) άρχιζε τη νικηφόρα πορεία της η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Η οποία υπήρξε το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός στον 20ό αιώνα. Ανοιξε το δρόμο για το πέρασμα της κοινωνικής εξέλιξης στην ανώτερη βαθμίδα της, το σοσιαλισμό, με προοπτική την αταξική κομμουνιστική κοινωνία και ενσάρκωσε τα όνειρα και τους πόθους "των κολασμένων της Γης". Ο Κόκκινος Οκτώβρης έγινε σταθμός και εφαλτήριο της δράσης και της τεράστιας προσπάθειας εκατομμυρίων απλών ανθρώπων του μόχθου, για την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης.

(...) Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη σημερινή λαμπρή επέτειο, τα 100χρονα της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, που σφράγισε την Ιστορία του 20ού αιώνα και με αφορμή αυτήν την επέτειο να αποδώσουμε το "κόκκινο μεροκάματό" μας.

Μια μοναδική πράξη με διαπαιδαγωγητικό και συμβολικό χαρακτήρα, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του αγώνα, πέρα από την προσωπική συμμετοχή μας, και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ατομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές μας με περηφάνια προσφέρουμε αυτό το "κόκκινο μεροκάματο" στο Κόμμα. Γιατί, πέρα από την προσωπική συμμετοχή των κομμουνιστών και των οπαδών του Κόμματος, απαιτείται η ολόπλευρη ενίσχυσή του. Ενίσχυση πολιτική, εκλογική, αλλά και οικονομική, που αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της δραστηριότητας του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ